maanantai 12. joulukuuta 2016

Niihama 11.12


Harmi ylläpito paikassa

Moikka! Eilen olin Harmilla Niihamassa kisoissa, ja siellä menin Harmin kanssa 70cm ja ensimmäisen 80cm. Meidän oli tarkoitus mennä siis 80cm jo kesällä naapuritallin harjoituskisoissa, mutta sitten tajusin että se ei ehkä olekaan yhtä helppoa kun 70cm. Harmi on siis herkkä kieltelemään, joten olisi ollut turha mennä minun ja Harmin ensimmäisissä yhteisissä kisoissa 80cm, kun treeneissä ei ollut mennyt mitenkään superisti. Nyt ollaan valmiita siihen kun 80cm treeneissä on sujunut hyvin.

Harmi ylläpito paikassa

Aamulla heräsin 6.30 ja lähdin melkein heti talliin. Pakattiin kamat autoon ja hain Harmin. Otin siltä loimet pois, laiton suojat ja harjasin sen. Lastattiin Harmi ja Rose koppiin, jonka jälkeen lähdimme kohti Tamperetta ja Niihamaa. Olimme perillä noin 8.30. Autoin Lottaa Rosen kanssa ja pian Lotta menikin jo radalle. Katsoin Lotan radan, jonka jälkeen pistettiin Rose pois ja mentiin syömään.

Noin puolen tunnin  päästä laitoin Harmin kuntoon ja menin verkkaamaan. H oli verkassa aika kiva. Se kuunteli apuja hyvin ja hyppäsikin superisti. 70cm radassa lähdin yhdeksäntenä. Rata oli aika helppo ja kiva. Alla olevasta kuvasta näette miten rata meni. Ykkösesteelle Harmi tuli hyvin ja hyppy oli hyvä. Kakkonen meni hyvin jonka jälkeen mentiin ensin suoraa ja tiukka käännös kolmoselle. Harmi vähän kyttäsi kolmosta, mutta hyppäsi sen ihan hyvin. Kolmoselta kaareva linja okserille, joka oli nelonen. Harmi meinasi tähänkin kieltää, mutta hyppäsi silti hyvin. Sitten tuli aika pitkä tie vitoselle jonka jälkeen taas kaareva linja kutoselle. Tämä linja meni tosi hyvin. Viimeisenä vielä seiska ja tätäkin Harmi kyttäsi, mutta hyppäsi hyvin.


Radan jälkeen kävelin ponin kanssa ja odottelin seuraavaa verkkaa. Verkassa hyppäsin pari estettä, mutta yritin olla hyppäämättä liikaa. Harmi oli verkassa tosi kiva, se oli hyvin avuilla ja hyppäsi kaikki esteet superisti.

Radalla lähdin neljäntenä ja alla olevassa kuvassa näkyy taas miten rata meni. Harmi oli radalla tosi kiva. Rata oli muuten sama, mutta seiska oli sarja. Ykkönen oli tosi pieni, varmaan 70cm eli siitä ei tullut mitään vaikeuksia. Kakkonen olikin huomattavasti isompi, mutta Harmi selvitti sen hienosti. Sitten kolmonen, jota Harmi vähän kyttäsi, mutta ei yrittänyt kieltää. Sitten tuli nelonen. varmaan yksi radan isoimmista esteistä, mutta Harmi ylitti sen superisti. Taas pitkä tie vitoselle, joka oli toinen radan isoimmista esteistä, mutta Harmi hyppäsi tämänkin tosi hyvin. Kaareva linja ja kutonen joka oli myöskin aika pieni. Viimeiseksi taas 7a&b. Tämäkin meni hyvin. Loppujen lopuksi olen ylpeä ponista, joka teki parhaansa ja varmasti jatkossa aijomme mennä lisää 80cm ratoja ja treenata ehkä 90cm, mutta ei nyt ihan vielä. Harjoitellaan nyt tuo 80 niin että ei tulisi kieltoja ja oppisin itsekin ratsastamaan paremmin.Harmi ylläpito paikassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti