tiistai 6. joulukuuta 2016

Maneesilla

Tänään olisi oikeasti Iida K.n postauspäivä, mutta teen tänään postauksen kun eilen jäi tekemättä.

Eli oltiin tänään maneesilla Hämeenkyrössä. Meillä oli mukana Harmi ja Kerttu. Minä menin Harmilla ja Lotta Kertulla. Saija oli pitämässä meille tuntia. Aloiteltiin ihan perus käyntityöskentelyllä, tein väistöjä, avoja ja vasta-asetuksia. Harmi oli ihan kiva. Se kuunteli ja rentoutuikin mukavasti. Ravissa tein ihan samoja juttuja kun käynnissä, mutta Harmi meni vain pää pystyssä. Ravailtiin molempiin suuntiin aika kauan. Laukkattiin kevyessä istunnassa ympyröitä ja voltteja. Harmi laukkasi tosi kivasti ja rennosti.

 Sitten tultiin kavaletteja, alla olevassa kuvassa näkyy sinisellä viivalla mitä teimme nyt ja punaisella mitä teimme seuraavaksi. Lähestyimme laukassa kavalettia, hypättiin se jonka jälkeen otettiin raviin, ravattiin pari askelta ja nostettiin taas laukka. Harmi oli ihan ok, se nosti herkästi väärän laukan, eikä meinannut tulla kunnolla raviin. Hetken päästä tultiin samaa tehtävää, mutta lisäsimme pääty-ympyröille kavaletit ja tultiin ensin pääty-ympyrä ja sitten linja. Saatte selvää paremmin kuvasta. Tämä tehtävä  oli punaisella viivalla merkitty. Tätä jouduimme tekemään aika kauan, koska en saanut Harmia kunnolla kuulolle ja oikaisinkin joissain väleissä, jonka takia tuli liian kiire, enkä ehtinyt pidättää ennen kavalettia.


Kävelin hetken jonka jälkeen tulin sellaista tehtävää jossa piti vaihtaa laukkoja melkein jokaisen kavaletin päällä. Tämä tehtävä meni mielestäni hyvin vaikka parissa kohtaa en saanutkaan laukkaa vaihdettua. Tämän tehtävän näkee alla olevasta kuvasta punaisella viivalla merkityllä reitillä. Tätä tehtävää emme tehneet kovinkaan kauaa, koska meni niin hyvin.

Sitten tultiin viellä linjaa, aluksi oikeassa kierroksessa linjaa, jossa oli ensin ehkä 60-70cm okseri jonka jälkeen 70-80cm pysty. Harmi meni okserin hyvin, mutta kielsi pystylle. Tulin pystyn heti uudestaan ja Harmi hyppäsi sen tosi hyvin. Sitten tulin toisesta suunnasta molemmat esteet olivat 80cm. Harmi hyppäsi pystyn hyvin, mutta meinasi kieltää okserille. Sain sen silti hyppäämään okserin. Tultiin tässä kierroksessa vielä kerran ja H oli super hyvä. Tämä tehtävä on kuvassa sinisellä viivalla.
H vanhassa ylläpito paikassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti