torstai 29. joulukuuta 2016

Harmin ja Pummin ratsastelua

En ole teille tänne mitään pitkään aikaan kirjoittanut, pahoittelut siitä. Kerron kuitenkin tässä postauksessa miten Harmi ja Pummi on mennyt.

Noin kaksi viikkoa sitten äitin kaverin poika tuli ratsastamaan Harmilla, mutta ennen sitä kävelin Harmilla kentällä. H tuntui käynnissä super kivalta, se taipui hyvin molempiin suuntiin ja  oli rentona. Aika pian minun täytyi kuitenkin luovuttaa poni seuraavalle ratsastajalle ja menin itse ratsastamaan Pummia. Pummi oli aluksi ihan kiva, se meni käynnissä ja ravissa hyvin, mutta laukkaa nostaessa se pukitti. Nostin sitten uuden laukan ja tämä nosto meni ihan hyvin. P oli laukassa ok, olisi se voinut paremminkin laukata joten puolen kierroksen jälkeen (menin siis pääty-ympyrällä) otin raviin ja nostin uuden laukan. Tein tätä niin kauan kunnes Pummi nosti kunnon laukan. Kentällä oli kaksi kavalettia, joten menin niitä. Yritin aina kavaletin jälkeen vaihtaa laukan, mutta se ei aina onnistunut. Aluksi en saanut vaihdettua laukkaa vasemmasta oikeaan ollenkaan. Sen takia otinkin aina kavaletin jälkeen käyntiin ja nostin uuden laukan jos P ei ollut vaihtanut laukkaa kavaletin päällä. Pari kertaa poni yritti pukittaa mut alas selästä, mutta jatkettiin niin kauan että Pummi vaihtoi laukat molemmilla kavaleteilla. Loppujen lopuksi Pummi vaihtoi hyvin laukat molemmilla puomeilla, jonka jälkeen lopetin ratsastuksen siltä päivää.

23.12 Menin pelkästään Harmilla ja tehtiin sellaista pujottelutehtävää. Eli pistin kentälle kolme jakkaraa ja pujoteltiin niiden välistä ensin käynnissä ja hetken päästä ravissa. Käynnissä pujottelut oli helppoja, mutta ravissa täytyi itse ratsastaa paljon enemmän että poni tajuaa kääntyä. Menin ravissa molempiin suuntiin tätä tehtävää ja tämän jälkeen otin vähän laukkaa. Laukassa Harmi oli aika reipas. Päätin tehdä niin että laukkaan ensin ihan normaalisti ja ennen jakkaroita siirryin raviin, pujottelin ravissa jakkarat ja niiden jälkeen taas laukkasin. Harmi meni tässä tehtävässä tosi hyvin. Vasemmassa kierroksessa oli vähän vaikeampaa, koska jään siinä suunnassa helposti roikkumaan sisäohjaan. Olin kyllä tosi tyytyväinen poniin.


26.12 Vaihdoimme Harmille kuolaimen pelhamista kolmipalaan ja vaihdettiin myös micklemeistä ihan normi suitsiin. Kokeilimme sitten tätä yhdistelmää, eikä kyllä oikein toiminut. Harmi ei pysynyt ollenkaan käsissä ja juoksi vaan alta pois. Hetken tällä ratsastettuani hain tallista micklemit ja pelhamin. Tällä H meni ihan superisti. En tehnyt mitään ihmeellistä. Tein paljon ympyröitä ja voltteja. Jouduin kyllä jonkin aikaa laukkaamaan että sain H:n kuulolle, mutta kun oltiin jo hetki laukattu, niin Harmi oli tosi hyvin kuulolla ja meni muutenkin ihan superisti joka askellajissa.💞

Seuraavana päivänä menin maastoon Harmilla. Mentiin pääosin käyntiä ja ravia, mutta kyllä laukkaakin tuli otettua. Mentiin siinä sitten yhdessä vaiheessa sellasta ihan reipasta laukkaa ja Harmi sitten pelästy yhtä isoa kiveä. Harmi hyppäsi yhteen ojaan, mutta onneksi siellä ei ollut mitään teräviä keppejä tai kiviä ja selvittiin siitä vaan säikähdyksellä. H oli koko maaston ajan vähän säikky, mutta viimeisellä ravipätkällä Harmi meni jo tosi hyvin, vaikka ei se vieläkään yhtään rentoutunut vaan meni pää pystyssä.


Sitten keskiviikkona, eli eilen vaihdettiin taas kuolainta sellaiseen jossa on vähän vähemmän vipua kun pelhamissa. Otin taas ihan normi suitset. Näillä Harmi toimi ihan hyvin. Menin pelkästään pääty-ympyrällä koska muu kenttä oli niin jäässä. En tehnyt mitään erikoista. Ravailin aluksi ihan normaalisti, yritin saada Harmia vähän pyöristymään. Otin molempiin suuntiin pari laukannostoa. Harmi tuntui laukassa vähän oudolta, mutta luulen että se johtui vaan kentän kovasta pohjasta. Lopuksi vielä ravailin normaalisti loppuravit. Harmi oli ihan ok. Itselläni menee hetki tottua tuohon kuolaimeen kun olen tottunut tuohon pelhamiin.

Keskiviikkona ratsastin myös Pummilla. En ottanut ollenkaan laukannostoja, kun Pummilla ei ole kenkiä. Tein paljon käynti-ravi siirtymisiä. Parilla ensimmäisellä kerralla kun siirsin käynnistä raviin, Pummi pukitti, Lopuksi otin satulan pois ja menin hetken ilman satulaa. Pummi oli super.😍

Tänään torstaina menin pelkästään Harmilla. Tehtiin ihan perus juttuja. Yritin kulmassa aina väistättää peräpäätä ulos. Tässä Harmi meni tosi hyvin. Sitten otin ravia ja ravissa en tehnyt mitään ihmeellistä, yritin vaan saada Harmia taas pyöristymään. H oli ihan ok ravissa. Ei mikään erittäin hyvä, mutta ei kyllä huonokaan. Laukassa yritin saada Harmia rauhottumaan, koska H oli aika innoissaan laukasta. Lopuksi vaihdettiin Lotan kanssa niin että Lotta meni Harmilla ja minä Akulla. Aku oli tosi kiva.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti