maanantai 28. marraskuuta 2016

Ponit estetunnilla


Viime viikon tiistaina olin Pummilla ja keskiviikkona Harmilla Saijan estetunnilla. Saija käy siis meillä välillä pitämässä tunteja. Yleensä Saija on pitänyt tuntia vaan Lotalle, mutta tällä kertaa päätin itsekin tulla mukaan. Sovimmekin siis, että käyn joka keskiviikko Harmilla Saijan estetunnilla.

Tiistaina verryttelimme aika pitkään ilman mitään puomeja tai kavaletteja. Pummi tuntui ihan kivalta, ehkä kuitenkin vähän laiskalta. Kun sain ponin liikkumaan kivasti tulin pääty-ympyrällä ravissa kahta kavelettia. Saija käski ottaa kunnolla kiinni ennen kavalettia, että Pummi ei hyppäisi sitä, vaan menisi ihan normaalisti. Sain sen pari kertaa onnistumaan, joten tulin laukassa. Laukassa Pummille tuli kavalettien väliin yksi askel. Sain Pummin laukassakin ihan kivasti mutta piti silti muistaa ottaa kunnolla pidäte läpi, ettei tulisi hyppyä, vaan vähän normaalia suurempi laukka-askel, jos sitäkään.

Sitten tultiin ehkä 40cm pikkupystyä. Ennen pystyä noin kahden metrin päässä oli puomi. Tultiin ensin ravissa ja sitten laukassa. Pummi oli aika kiva, mutta sähelsin itse aika paljon. Jos olisin odottanut vaan rauhassa ja hiljaa hyppyä, olisi mennyt huomattavasti paremmin. Nostettiin estettä hiljalleen isommaksi, ja lopuksi se taisikin olla noin 70cm. Pummi oli super näillä vähän isommillakin, mutta itse olisin voinut vähän tsempata.


Keskiviikkona olikin sitten Harmin vuoro päästä tunnille. Tein ensin paljon ravista pysähdyksiä ja yritin saada Harmia kuulolle. Otettiin samat kavaletit kun eilen, mutta vaan keskiympyrälle. Mentiin niillä ravissa ja laukassa. Harmi oli aika reipas, mutta silti tosi hidas, vaikea selittää. Myös Harmin kanssa piti ottaa kunnon pidäte ennen kavalettia. Kun sain H:n ravissa hyväksi, annoin sen kävellä hetken, jonka jälkeen tulin laukassa. Laukassa sain Harmin paremmin kuulolle, vaikka jossain kohdissa piti ottaa vähän voimakkaammin kiinni.

Tultiin laukassa noin 60cm pystylle jossa oli taas puomi edessä. Ensimmäisellä kerralla en edennyt tarpeeksi kaarteessa, enkä ottanut kunnon pidätettä ennen estettä, joten tuli aika huono paikka. Tultiin vielä uudestaan, jolloin oli ehkä vähän parempi. Saija nosti pystyn noin 70cm ja tulin vielä senkin.  Harmi oli tosi kiva. Annoin ponin hetken kävellä, jonka jälkeen nostettin pystyä ehkäpä 5 senttiä. H oli tälläkin super kiva. Mustin edetä kaarteessa ja ottaa kunnon pidätteen, mutta jäin vähän jälkeen hypyssä. Tultiin vielä 70cm aika leveä okseri, ja Harmi oli super hyvä. Päätettiin tällä kertaa jättää tähän, joten enää vaan ravailin ja kävelin ponin.

Viime viikon kisoista ei nyt taida tulla postausta, koska meillä on nyt varmaankin kahdet tulossa, niin varmsti on tulossa ainakin toisista postaus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti