maanantai 10. lokakuuta 2016

Viikon kuulumiset

Ajattelin, että voisin tänään tehdä postauksen viime viikon tapahtumista. Eli kerron siis ensin maanantain ratsastuksesta, sitten tiistain ja niin edelleen. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat parin viikon takaa.

Maanantai 3.10. : Menin kentällä koulua. Menin aluksi ravi-käynti-, sitten laukka-ravi- ja lopuksi myös laukka-käyntisiirtymisiä. Lopuksi menin myös laukanvaihtoja. Harmi oli siirtymisissä hyvin kuulolla. Yllätyin siitä kuinka H kuunteli myös laukkasiirtymisissä, koska yleensä Harmi ei enään jaksa keskittyä laukassa. Laukanvaihdot ei sitten mennyt ihan niinkuin piti. Niissä Harmi ei jaksanut keskittyä enää yhtään. No sain sen lopuksi jotenkin hyväksi, joten se riitti mulle.


Tiistai 4.10. : Olin naapurin ratsastuskoulussa tunnilla. Harmi oli tosi kiva jo aluksi. Ensin käveltiin vaan normaalisti pitkin ja lyhyin ohjin. Ravissa tulimme loivaa kiemurauraa, H oli super kiva, eikä yrittänyt lähteä juoksemaan. Kun oltiin ravattu tarpeeksi, siirryimme käyntiin ja hetken päästä laukattiin pääty-ympyrällä oikeaan kierrokseen. Otettiin laukassa silloin tällöin pysähdys. Tarkoituksena ei siis ollut pysähtyä heti suoraan laukasta, vaan sai ottaa pari ravi tai käynti askelta ennen pysähdystä. Laukan jälkeen mentiin taas ravissa loivaa kiemurauraa, mutta tällä kertaa piti tehdä kiemurauraan myös "keskivoltti". Harmi oli tosi kiva koko tunnin ajan, ja sain sen takia koko tunnin panostaa kunnolla omaan istuntaani, kun Harmia ei tarvinut koko ajan hidastaa.Keskiviikko 5.10. : Menin rennosti ilman satulaa kentällä ja pellolla. Harmi oli taas kiva, ehkä vähän pohkeen takana varsinkin kentällä. Hyppäsin kentällä pari noin 60cm korkuista pystyä, niillä Harmi vähän innostui. Joka tapauksessa tämänkin päivän ratsastuksesta jäi hyvä maku suuhun.


Torstai 6.10. : Olin taas tunnilla. Mentiin väistöjä ja siirtymisiä. Harmi oli aluksi vähän liiankin reipas, mutta rauhoittui kyllä. Oikeassa kierroksessa en saanut kunnon tuntumaa ulko-ohjaan oikestaan koko tunnin aikana. Tunnin aikana sain tälläisiä kommentteja; "Muista kyynärkulma" "Kantapää ylemmäs!" "Älä anna Harmin juosta". Nämä kaikki kommentit saan muutenkin melkeimpä joka ratsastustunnilla. Maanantain ja tiistain välisessä kuvassa näkyy hyvin minun normaali ratsastusasento. Olen saanut tuon asennon aikalailla kokonaan kitkettyä pois, mutta esimerkiksi vasen kantapää on vieläkin aika huonosti.
Perjantai 7.10. : Ajatuksena oli että hyppäisin, mutta en jaksanutkaan koota esteitä kentälle, joten menin kahta pientä kavalettia. Kavaletit oli peräkkäin aika lyhyellä välillä, ehkä noin 1,5-2m. Harmi oli tosi kiva. Aluksi ei oikein onnistunut, koska väli oli niin lyhyt. Kuitenkin sitten kun sain laukan tarpeeksi lyhyeksi, kavaletitkin alkoi sujua.


Tässä  näkyy tosi hyvi juurikin tuo kantapää. En siis paina kantapäätä noin alas, vaan nilkkani on niin löysät että kantapäät automaattisesti painautuu alas.

Lauantai 8.10. : Harmilla oli vapaa, mutta menin Pummilla puomi-kavaletti linjaa/sarjaa. Linjalla oli 5 puomia ja 4 kavalettia. Kaikki olivat peräkkäin ja jokaisen jälkeen oli noin 2m väliä ennen seuraavaa puomia. P oli aika laiska, eikä ainakaan aluksi olisi jaksanut liikkua mihinkään. Väli oli Pummille aika pitkä, koska se mentiin innarina. No joka tapauksessa Pummi oli kiva.Sunnuntai 9.10. : Menin Akulla ja Lotta meni Harmilla. Ajatelin että Lotta voisi kertoa vähän millainen H oli, mutta Lotta ei jaksanut, joten kerron ainoastaan Akusta. Aku oli ihan mukava, sen ravi oli tosi pomppuisa. Yritin saada Akua vähän paremmin alas, mutta aina kun sain pään alas, ohja oli taas kilometrin mittainen, eikä siitä sitten tullut oikein mitään. Aku on siis tosi tyhjä edestä, joten jos halusin pään alas, ohjan piti olla normaalia löysempi. Akun laukassa oli todella vaikea istua, ainakin Harmin laukkaan verrattuna. Mun oli jotenkin tosi vaikea keskittyä samaan aikaan ratsastamaan Akua eteenpäin, hyvällä tuntumalla, pää alhaalla. Joka tapauksessa ratsastuksesta jäi ihan ok fiilis.


Tämä kuva 9.10. otettu.

5 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! Omien virheiden tiedostaminen on jo hyvä alku niiden korjaamista ajatellen! Täytyy kyllä myöntää, että jopa ihmettelen, kuinka pystyt pitämään kantapäätä noin alhaalla :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Joo, mun nilkat vaan on niin löysät, että ne menee automaattisestikkin alas :D

   Poista
 2. Ei kantapään liian alasmeneminen kyllä johdu siitä että nilkat olisi löysät. Jos ne olisi löysät niin se vaikuttaisi myös sun normaali elämiseen. Itselläkin meni aikaisemmin kantapäät liian alas automaattisesti mutta nykyään ei kun olen kiinnittänyt siihen huomiota, ja ei johtunut nilkan köyhyydestä. Kiva postaus ja kivat kuvat kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) No joka tapauksessa löysät ne ovat. Voihan se tietysti muustakin johtua. Esimerkiksi siitä, että mulle on opetettu pitämään kantapäitä alhaalla, vaikka oikeestihan niiden paikka ei edes ole siellä. Totta kai niitä pitää alhaalla vähän pitää, muttei liikaa.

   Poista
  2. Jos sulla ei oo mitään lääkärin todistusta että löysät ovat niin et voi sanoa että "joka tapauksessa ne ovat löysät". Pienille lapsille yleensä opetetaan että kantapäät alas että ne pysyy paremmin kyydissä, ja se on ihan oikein. Ei todellakaan noin alhaalla kun sulla mutta alhaalla kumminkin.
   T.sama ano

   Poista