maanantai 5. syyskuuta 2016

Estetunnilla

Eli olin siis perjantaina 2.9. Harmilla estetunnilla, ja sitä ennen ratsastin yhden Hermanni-ponin. Hermanni on siis pieni kirjava shetlanninponi? ja ratsastin sillä, koska sillä on vielä niin huono kunto, joten haluttiin katsoa miten Hermanni jaksaa. Kerron nyt kuitenkin ensin siitä kun ratsastin sillä. Olin siis myös Hermannilla tunnilla, ja itseasiassa samalla tunnilla millä Pummi oli. Pummi oli siis tunnilla ja joku muu ratsasti sillä. No joka tapauksessa aloitetaan.


En ratsastanut Hermannilla kun vaan vähän alle puoli tuntia koska sillä on niin huono kunto. Kuitenkin aluksi Hermanni oli aika reipas, ja yritti mennä kovaa, mutta aika nopeasti vauhti sitten hyytyi, eikä poni jaksanut liikkua. Hermanni oli kyllä ihan kiva, ja olenkin menossa taas tänään ratsastamaan sillä.

Ja olin siis Harmilla estetunnilla ja kerron tässä nyt vähän miten meni. Aloteltiin ihan vaan ravissa kaiken maailman voltteja ja ympyröitä. Harmi oli jo alussa aika kiva. Hetken päästä aloitettiin ravipuomeilla, jotka oli keskiympyrällä. Teen jokaisesta tehtävästä oman kuvan, että ymmärrätte. Harmi oli ihan hyvä. Meille tuli pari huonoa pätkää, mutta muuten ok. Mentiin molemmissa suunnissa. Sitten vaihdettiin ravipuomit laukkaväleihin ja jatkettiin samaa tehtävää. H oli vasemmassa parempi. Oikeassa olisi voinut edetä enemmän, mutta turha sitä enää on harmitella.


Jatkettiin vielä puomeilla, eli tultiin oikeassa kierroksessa samat laukkapuomit noin 2-3 kertaa peräkkäin, jonka jälkeen mentiin pienelle, ehkä 50cm, pystylle. Harmi oli tosi kiva, mutta kun oli oikea kierros, niin puomit meni vähän niin ja näin, sain kuitenkin aika hyvin korjattua tätä.

Seuraavaksi hypeltiin pieniä n. 40-50cm esteitä satunnaisessa järjestyksessä, mentiin siis vaan sille esteelle jolle sattui sillä hetkellä pääsemään. Eli "rataa" ei oltu saatu yhtään miettiä. Harmi oli super. Jos joku tarvii ideoita, niin tällaista tehtävää kannattaa oikeasti kokeilla. Tästä tehtävästä en tee mitään kuvaa, koska en enää muista miten niitä esteitä tulin.


Vihdoinkin päästiin hyppäämään rataa. Itse hyppäsin 70-80cm. Rata alkoi 70cm lainepystyllä, joka oli helppo. Jatkettiin siitä suunnanvaihdolla, jonka jälkeen tuli 75cm pysty, jossa oli pari muuripalikkaa alla. Tämäkin pysty ylitettiin helposti, vaikka tultiinkin vähän lähelle. Sitten laukattiin melkein koko kierros, jonka jälkeen tuli 80cm okseri. Harmi vähän hämmästyi tästä, mutta ei ehtinyt enää kieltää. laukattiin melkein puoli kierrosta, ja siellä odotti taas 80cm iso pysty. Pystyn alla ei siis ollut mitään, ja siksi näytti niin isolta. Siihen Harmi sitten kielsi varmaan viisi kertaa kunnes päästiin yli. Pystyssä ei siis sinänsä ollut mitään mitä harmi pelkäisi, eikä edes ollut liian iso, mutta epäilen että syynä oli se etten ollut 100% mukana vaan matkustelin vaan. Kun päästiin tästä vihdoin yli, käveltiin hetki, jonka jälkeen tulin uudestaan saman radan. Lainepysty meni taas hyvin, niinkun myös sitä seuraava pysty, mutta sitten tuli se kamala okseri, joka meinasi syödä Harmin, jonka takia oli pakko kieltää. Okserille tuli vielä pari kieltoa, mutta päästiin siitäkin yli. Viimeiselle pystylle tuli hyvä lähestyminen, mutta sitten tuli se mikäs muukaan kun kielto. Pystystä päästiin onneksi kahden kiellon jälkeen yli. Ajattelin että menen kisoissa sen 70cm ja siihen pohjalle 60cm. Luulen että 80cm on meille molemmille vielä vähän hankala, eikä sitä ole kisoissa järkeä alkaa säätämään ja tappelemaan sen ponin kanssa. Mielummin treenataan sitä 80cm kunnolla ennenkun mennään se kisoissa.

No ehkä tässä oli tarpeeksi asiaa tälle päivälle. Seuraava postaus onkin sitten kysymyspostaus, ja jos jotakin kysyttävää vielä tulee, sen voi pistää tämän postauksen kommentteihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti