keskiviikko 10. elokuuta 2016

Tallipäivä

herätys on 8.00. Aamun positiivinen asia oli kun pääsin ajoissa sängystä ylös enkä jäänyt vain löhöämään. Mia tuli meidän luokse siksi aikaa, kun hänen äitinsä oli ripsihuollossa. Siinä meikkailin ja juteltiin aamulla parisen tuntia, jolloin matka jatkui kohti Haveria.
      Ponit olivat säpsyjä kovan tuulen vuoksi, Harjailtiin ja varustettiin ne nopsasti ja kävely jatkui 41:sen toisen puolen maastolenkin merkeissä. Ravattiin lähipellolle jossa oli hyvää nurmikkoa. Siinä aikamme pyörittiin ja hyörittiin,kunnes jatkettiin kokonainen ravilenkki. Mentiin molempia juttuja muutamia kertoja. Ratsastimme varmaan valehtelematta 2,5h maastossa. Keijulta loppui kunto kesken. Lopuksi menimme laitumelle köpöttämään ja kapusin helinän selkään ilman satulaa. Poneille viimeisenä oli pienimuotoinen talutuskierros laidunta ympäri.
     Siivosimme ponien tarhat ja laitettiin varusteet tietenkin paikoillensa. Oli mukava nähdä että ponit jakselee/voi oikein pirteästi vaikkei kovin usein heitä kukaan käy viemässä reippaalle ravilenkille.

Kotiin päästessäni olikin muutama tunti aikaa ennen seuraavaa tallireissua. Vaihdoin lökäreistä ratsastushousuihin ja söin. Matka jatkui Auraan.
      Sain Halinan ratsastettavaksi. Myös sekin oli normaalia eteenpäinpyrkivämpi. Tehtiin taivutteluja, ravi ja laukkasiirtymisiä uralla että ympyrällä. Tärkeää oli myös mennä syvälle kulmiin ja säilyttää tasainen tahti. Jostain syystä en enää aristanut ratsastaa Halinalla. Aiemmin hieman nössöilin laukassa/ laukannostoissa. Tehtiin myös käännöksiä ja suoraan ratsastamista. Pidin tunnista kokonaisuutena ja sopivan pienessä ryhmässä oli hyvä ratsastaa. Ensi kerralla testaan Aksu nimistä hevosta. Jännityksellä odottelen, mitä ensi kerta tuo tullessaan. 
     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti