tiistai 23. elokuuta 2016

Haverin kuulumiset & Uuden ponin testaus

Kerron ensimmäisenä lauantaista, jolloin olimme Emman kanssa Haverilla.
 Helinä potee uusiksi kaviokuumetta, kun se sai syödä laitumella. Sen laidunkaudet ovat tällä menolla tässä. Tästä huolimatta, lähdimme avainten mystisesti kadottua, ratsastamaan ilman satulaa ja suitsia. Riimusta ja riimunnarusta viriteltiin jonkinnäköiset ohjakset. Vedettiin about 10km lenkki. Ratsastin ensin 5km ja Emma käveli vieressä, sen jälkeen vaihdettiin.

                                                               (c) Emma
 Nappailtiin myös kauniita kuvia, joista osa näkyy Helinän ja Keijun ig tilillä. (Jos jollekulle epäselvää niin se löytyy nimellä helinaponi.)
Joskus vaan on helpottavaa arjen kiireissä lähteä maastoputella vain kävelemään ja purkamaan ajatuksiaan. Itse koen maastoon menemisen useimmiten positiivisinä mielenvirkistysreissuina. Pitää muistaa joskus ottaa rennommin! Keiju tosin otti tilanteen hyvin haltuunsa ettei ollutkaan suitsia ja pilasi muutaman kymmentä kuvaa kiskaisemalla juuri pään alas...


Meillä on nyt muutama tallityttö lisää, toivottavasti heistä kuoriutuu poneja kuuntelevat ja ymmärtävät hoitajat! En tällä tosin tarkoittanut etteivät he ole jo, vaan kun näiden kanssa on tekemisissä useamman vuoden, niin vähitellen alkaa oppimaan uutta ja löytämään uusia puolia poneista! Meillä Keijun kanssa takana neljä vuotta yhteistä taivallusta tavalla tai toisella ja lisää on tulossa. Mammaponi alkaa olemaan jo iäkäs. Toivon kuitenkin että ensi kesänä onnistuttaisiin muutama este ylittämääm, sillä niistä pieni kiukkuinen tammamamma heltyy! Kuvia kun katsoo niin mieleeni ei tule muutakuin että on siinä kaunis poni. Toki pari hupsua kuvaakin löytyy kun esitellään niitä "parhaimpia" puolia. Kuten esimerkiksi seuraava kuva.

Seuraava kerta Haverilla on huomenna keskiviikkona. Mennään porukalla minä, Mia ja Emma. Viikonloppuna tarkoituksena olisi lähteä Emman ja Tinon kanssa raviradalle köpöttelemään. huisinhauskaa siis luvassa!


Jatkanen tästä toiseen aiheeseen. Nimittäin Tänäpäiseen ponin testaukseen.
Sain ratsuksi tunnille 4v  Sipuli nimisen ponin. Aluksi minua varoiteltiin satulan laitosta jne ja olin varautunut. Laitoin ponin käytävälle ja aloin varustaa sitä. Kentällä kävelyttelin jonkun aikaa, sillä oli pientä häslinkiä (väärät ohjat, martingaalit puuttuivat jnejne..) Kuitenkin pääsin kyytiin. Huomasin heti miten sopivalta se vaikutti. En kuitenkaan vielä tehnyt minkäännäköisiä johtopäätöksiä/ennakkoluuloja. 
Ravatessa ympyrällä oli aluksi haastetta saada tempoa hitaammaksi ja ponia rennommaksi. Tosin olin itse jännittynyt ja se jos jokin vaikutti asiaan negatiivisesti. Häsläsin käsillä aluksi enkä oikein tiennyt miten pitää tehdä ja mitä. Tein satunnaisia ympyröitä ja pysähdyksiä sillä välin kun muut tunnilla olevat menivät keskelle. Kun muut olivat saaneet ravata ympyrällä samalla tavalla kuin itsekin, pääsin laukkaamaan keksiympyrälle. Ekat nostot olivat aika moista säätöä kun nuori poni kyseessä. Yllätyin että vaikka Sipuli aikalailla iiti eteenpäin niin silti tyynenrauhallinen. Aloin pikkuhiljaa tajuamaan miten sitä ponia kannattaa ratsastaa. 
Puhuttiin Ilonan kanssa ja tässä mulle uusi vuokraponi! Voi miten en malta odottaa että pääsen uudestaan rastastamaan.
 Kuitenkin seuraavien kuvien myötä kiitän niiden ottajia, tekstin jaksaneita lukijoita. Ensi viikolla palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti