perjantai 5. elokuuta 2016

Epämääräinen postaus


 Löysin kännykkäni kätköistä muutaman kuvan, jotka ajattelin laittaa tähän postaukseen. Sen jälkeen kerron tänpäiväisestä ja edellispäiväisestä ratsastuksesta.

 Tämä kuva on yli kaksi vuotta vanha ja se on otettu huhtikuussa 2014. Kyseessä on siis silloinen vuokrahevoseni, jolla ei ollut satulaa ja jota oltiin kohdeltu kaltoin. Sen selkä oli kipeä ja sen vuoksi se pomppi pystyyn ja pukitteli. En silloin vielä tajunnut sitä (olin ollut vain ratsastuskouluissa, joissa ei tällaisista tapauksista kerrottu mitään) ja kun tämän ponin teini-ikäinen omistajakaan ei sitä tiennyt, niin menin sitten sillä. Ponin omistaja sanoi sen pelleilevän vain, koska sillä oli energiaa. Se lähti aina viemään mua ja pomppi tuolla tavalla pystyyn. Kuolaimiakaan sillä ei käytetty, koska ponin omistajan kaveri oli sahannut kys. ponin suupielet auki. Kävin vain pari kertaa tolla hepalla ja lopetin sitten, kun sisko kertoi, ettei sillä voi olla kaikki ok. Joku eläinsuojelusta kävi hakemassa ponin pois enkä ole enää sen jälkeen sitä nähnyt.Näissä kuvissa on siskoni entinen yp heppa Pestis. Muistaakseni kirjoitin jossainkohtaa Pestiksestäkin. Itse olen n. 10-11v?

Tässä on kaverini ottama kuva ja kuvauspäivämäärä 19.9.2012. Ratsastin siis tuolloin Mäkisen tallilla ja tämä hevonen on silloinen lempparini, Hertta.

5.8. ja 3.8.

 3.8. eli keskiviikkona mentiin kolmestaan maastoilemaan. Käytiin tutkimassa meille uutta metsää, joka on tooodella iso. Kyseisessä metsässä on myös yksi kaatunut puu, jonka yli yleensä hyppäämme, niinkuin hyppäsimme tälläkin kertaa. Tutkittiin erilaisia polkuja jmv. ja metsästä tultuamme oltiin ihan roskien peitossa. Päästeltiin ihan kunnolla sitten menemään ja hepat olivat todella innoissaan!
Tänään taas päätimme hypätä paria maastoestettä. Esteet olivat pieniä ja alkuverkkojen jälkeen mentiin toista niistä ensin ravissa ja sitten laukassa. Oikea laukka ei meinannut nousta ja Kusti yritti kokoajan nostaa itselle helpompaa vasenta laukkaa. Kerran saatiin vaihdettua esteen päällä laukka! Hypyt oli ihan ok, vaikka olisin itse voinutkin keskittyä paremmin siihen esteelle ratsastamiseen. Pari kertaa tultiin liian lähelle, jolloin sieltä tuli sellainen epämääräinen ylitys, mutta muuten meni ihan kivasti. Saatiin nostettua laukat suoraan pysähdyksestä. Hyppytreenien jälkeen mentiin vielä vähän laukkailemaan ja ravailemaan maastoon ja saatiin sielläkin sitä oikeaa laukkaa tulemaan.

Huomenna meen taas tallille ja silloin mennään kevyt koulutreeni ja rauhallinen maasto. Ensviikolla saatte toivottavasti hienoja rippikuvia, jotka otan siis Kustin kanssa. :)


2 kommenttia:

  1. Oi kun oot noissa kuvissa pieni kun meet tolla suokilla (?) ❤ Ihana postaus!

    VastaaPoista