maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vihdoinkin täällä!

Vihdoinkin oon päässyt postailemaan teille. Oon ollut pari viikkoa postailematta, koska ekan viikon oli leirillä, ja tokan mummulassa. Nyt kuitenkin on taas aikaa postailla, joten alotetaan tän päivän postaus.Menin siis eilen Harmilla vähän puomeja. Alottelin ihan vaan käynnissä ja ravissa kahdeksikolla tempon muutoksia. Tein voltit aina just ennenkun käännyttiin kokorataleikkaalle. Harmi oli ihan ok, tuli niin hyviä, kun huonojakin pätkiä.Laukassa menin keskiympyrällä temponmuutoksia. Menin ensin oikeassa suunnassa, jossa Harmi meni tosi hyvin. Se tuli nopeasti takaisin normilaukkaan ja lähtikin ihan hyvin. Vasen kierros ei sitten ollutkaan mikään superhyvä. Harmilla kesti aika kauan palautua normilaukkaan.


Lopuksi menin sitten puomeja jotka oli linjalla. Mentiin linjaa viidellä, kuudella ja seitsemällä askeleella. Harmille helpoin oli 6 askelta. Viiden askeleen matka oli jo oikeasti vaikea ja 7 askeleen linja oli helpompi kun viiden, mutta piti silti ratsastaa tarkasti. Itse en ole mennyt tälläistä harjoitusta koskaan ennen ja oli kyllä hyvä että kokeilin.
Lotta ei ratsastanut Akua eilen joten Aku oli kentällä vapaana. Yllättävän kiltisti Aku oli kentällä vaikka ratsastinkin samaan aikaan. Lopuksi vielä käytiin huuhtelemassa Harmi koska se oli aivan läpimärkä.Tänään ja huomenna ratsastan Harmin ilman satulaa, koska Harmilla on vasemmassa kainalossa joku arpi/rupi joka on ollut siinä jo jonkin aikaa, mutta ei ole parantunut vaikka ollaankin pistetty siihen Jodopax geeliä ja Cothivetiä. Pistän tähän kuvan josta tarkkasilmäsimmät saattaa nähdä sen. Kuva ei ole mikään superhyvä koska sitä on rajattu, mutta ainakin siinä näkyy se rupi.


Onko muilla kokemuksia tollasista ruvista?
Jos on niin vinkkejä sen hoitamiseen saa antaa!


2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, hauska tuo jossa ponilla on kaikki jalat ilmassa. :D
    Onko tuo kainalossa oleva oikeasti jokin rupi vai ennemminkin epämääräinen ihomuutos? Kuvasta ei kauhean tarkkaan näe, mutta jotenkin mieleen tulee jokin sieni-infektio. http://www.heppalaakari.fi/userData/heppalaakari-ri615/pdf/HEVOSEN-SIENITARUNTA.pdf

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Jälki näyttää ehkä enemmän joltain sieni-infektiolta. Katsoin linkin ja otetaan heti huomenna vinkit käyttöön, että saataisiin se rupi pois.

    VastaaPoista