torstai 7. heinäkuuta 2016

Puomeja Harmilla

Tänään olisi Lotan kirjoitusvuoro, mutta koska Lotta ei ehdi tehdä postausta, teen tämän Lotan puolesta.

Vihdoinkin saatte jotain postausta Harmistakin. Eli niinkun varmasti olette huomanneetkin, niin mun postaukset on pyörinyt enimmäksen vaan Pummin ympärillä eikä Harmista ole tullut postauksia. No nyt asia kuitenkin muuttuu koska olen alkanut ratsastaan Harmilla säännöllisemmin. Kaikki allaolevat kuvat on otettu Harmin edellisen ylläpitäjän blogista jonne pääset tästä.

Harmi ylläpidossa

Harmi käy nykyään pari kertaa viikossa meidän naapurin ratsastuskoululla tunneilla, noin kerran viikossa Lotta ratsastaa H:n, yleensä kaksi kertaa viikossa ratsastan itse, riippuu siitä meneekö Harmi yhden vai kaksi tuntia viikossa ja siitä ehtiikö Lotta ratsastamaan. Pyritään pitämään vähintään yksi vapaapäivä viikossa, koska Harmilla on kuitenkin vielä aika huono kunto.

Harmi ylläpidossa

No eilen kuitenkin ratsastin itse Harmin lukuunottamatta sitä että Lotta ratsasti H:n lopuksi. Mentiin puomeja ja paria pientä kavalettiä. Harmilla oli lähes koko ajan kiire johonkin, joten yritinkin saada sitä enemmän kuulolle ravi-käyntisiirtymisillä. Kun poni oli jotenkin kuulolla aloin tulla noin 20cmsiä pieniä kavalettejä ravissa. Harmi oli nii innoissaan että mun oli pakko ottaa ennen kavalettejä, ja kavalettien jälkeen käyntiin. Menin ravissa myös kahta puomia. Harmi oli ihan kiva, mutta niinkun sanoin se juoksi aika paljon. Kyllä myös hyviäkin pätkiä mahtui mukaan paljon kunhan vaan poni pääsi rentoutumaan.

Harmi ylläpidossa

Laukassa Harmi meni ihan kivasti, tuliin laukassa siis ne kavaletit jonka jälkeen tultiin ravissa puomit. Harmi ei kovin paljon juossut, mutta pari kertaa piti siirää käyntiin. Kun ponit oli hetken kävellyt, tultiin kahta puomia loivalla kiemurauralla ensin ravissa ja sitten laukassakin. Harmi vaihtoi laukat aluksi tosi hyvin, mutta sitten kun vaihdettiin suunta, se oli taas vaikeampaa.

Tän jälkeen Lotta meni Harmilla vielä sitä kiemurauraa laukassa molempiin suuntiin, ja saikin ponin menemään ihan kivasti. Loppujen lopuksi oon kyllä tyytyväinen Harmista, vaikka se menikin aika kiireellä eteenpäin. Tarkotus olis myös joku päivä hypätä H:lla, ja kerran olenkin jo hypännyt silllä. Siitä kerrasta ei vaan saatu kuvia, mutta toivotaan että seuraavasta hyppykerrasta saataisiin kuvat ja muutenkin toivottavasti saadaan seuraavaankin postaukseen tuoreita kuvia, koska tähän postaukseen niitä ei saatu. Oon miettinyt että voisin tehdä joku päivä kysymyspostauksen, ja jos innostutte ideasta, niin laittakaahan kysymyksiä tämän postauksen kommentteihin.

Harmi ylläpidossa

Haluaisitteko jatkossa enemmän postauksia Harmista vai Pummista?


2 kommenttia:

  1. Vitsit miten hienon näköinen poni tämä oikein on! Teistä tulee vielä hyvä pari! Ei mulle oo väliä, mistä niitä postauksia tulee, kunhan on näin hyvälaatuisia kuin tämä ;)

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista