tiistai 7. kesäkuuta 2016

Uuden ponin testailua + infoa jatkosta

Olin tänään testaamassa uutta ponia, Daisyä. En ole varma oliko se Daisy vai Deisy, kutsun nyt miten kutsun.

Kun tulin tallille, olin todella myöhässä. Poni oltiin puoliksi laitettu kuntoon ja suitsitin sen ainoastaan. Sari sanoi että tietää etten pitäisi siitä ponista, mutta laittoi minut silti testaamaan. Daisy on saksanratsuponi, estepainotteinen sellainen. Todellinen kirahvi, sillä pää oli todella korkealla. Jostain syystä mielessäni ajattelin että aion opetella ratsastamaan erilaisia poneja ja hevosia. Joten päätin yrittää ratsastaa, siinä toivossa että tunti olisi kamala. Yllätykseskeni huomasin aluksi miten ihana se poni oli. Pidin siitä joka hetki enemmän ja enemmän. Asiaan varmaan vaikutti tottumukseni estepainotteisiin "kirahveihin".

Alkutunnista tehtiin käynnissä lyhyillä sivuilla voltit, pitkillä sivuilla loivat kiemuraurat. Alussa oli hieman hankalaa ottaa tuntumaa, koska Daisy piti päätä niin ylhäällä kuin voi. Pikkuhiljaa yhteistyö alkoi toimia ja sain sen antamaan periksi. Tämän jälkeen tehtiin sama ravissa. Aluksi ajattelin miten omituista siinä vauhdissa oli keventää, kun ponin askeleet olivat aika lentävät. Seuraava tehtävä oli pitkätsivut laukassa, lyhyet sivut ravissa tai käynnissä. Noin puolen aikoihin vaihdoimme suuntaa ja sama juttu toisinpäin. Tosin laukat tapahtuivat pääty-ympyrällä. Laukat olivat helpohkot istua, pikemminkin hankalammat nostaa. Seuraavaksi vuorossa oli loppukäynnit. Tunnista jäi hyvä fiilis.

Jatkosta sen verran että nykyinen tallinomistaja lopettaa kesän jälkeen ja talliin ei tule uutta omistajaa näillä näkymin. Tämä siis tarkoittaa sitä että joudun taas vaihtamaan tallia ja varmaankin seuraa. Tälläkertaa suunitelmissa oli suunnata ChevaLux tallille Koski Tl:ään. Haikea mieli tulee ajatellessa menettää taas heppaystävyksiä, kuin myös uusia ihmistuttavuuksia. Noh, uudet tuulet puhaltavat.

Myös Keijun ja Helinän suhteen on tulossa muutoksia. Nimittäin sain uuden ponihoitajan kanssani Haverille poneja hoitamaan. Viikonloppuna olen yksin menossa hieman moiksuttamaan pulleroita. Virallisesti ensi perjantaina näen tämän uuden tytön. Uskoisin että tämä helpottaa ongelmaani, nimitäin en pidä yksin olemisesta tallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti