perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kustin huonoja&hyviä puolia

Heippahei!

Nyt ennen kun aloitan kirjoittamaan päivän varsinaisesta postausaiheesta, kerron pari infoasiaa.

Eli ensimmäinen asia. En ole nyt pariin viikkoon saanut Kustin omistajaan mitään yhteyttä (ei vastaa puhelimeen, viesteihin yms. eikä häntä ole näkynyt tallilla), joten en nyt saa Kustia mukaan leirille. Meidän piti sopia kuljetuksista ja siitä, mikä traikku varataan + raha-asioista ja Kustin omistajan piti kertoa mulle Kustin ruokinnasta, joka on hieman erilainen. En siis tosiaan tiedä, minne omistaja on kadonnut, mutta nyt joudun menemään leirille ilman Kustia.

Sitten toinen asia. Pian alkaa heinäkuu ja alan taas käymään Rafaelilla. Aloitetaan varmaankin heti treenailemaan esteillä, kun sillä ei olla nyt kuukauteen hypätty. Toivottavasti ei aloteta taas alusta testailemisella.

Nyt varsinaiseen postaukseen. Postauksessa käsittelemme siis Kustin hyviä ja huonoja puolia.


Huonot puolet:

Ensinnäkin Kusti on todellinen jääräpää. Jos se ei halua tehdä jotain, niin se ei tee ja jos se taas haluaa tehdä jotain, mitä ei saa, niin se tekee sen. Esimerkkinä eräs suojatie, jota Kusti ei millään halua ylittää. Ollaan sen yhden suojatien edessä seisottu 10 minuuttia ja poika vain tuijotti sitä. Koskaan ei olla siitä päästy yli. Toisena esimerkkinä käytän tätä jokakertaista taistelunaihetta, eli paikallaan seisomista. Kusti ei seiso paikallaan, jos se ei itse tahdo.

Toiseksi, Kusti on melko sählä. Kustille riittää se, että se tekee asiat jotenkin sinnepäin. Itse taas yritän aina tehdä hommat niin hyvin kuin vain pystyy. Niimpä me taistellaan aina siitä, että toteutetaanko me tehtävät hyvin vai sillä tavalla, että tehdään tehtävä juuri ja juuri siltä näyttäen.


Hyvät puolet:

 Kusti on erittäin kiltti. Vaikka se saattaakin kiukuspäissään uhata potkulla tai puraisemalla takapuolesta, niin ei Kusti ole ilkeä. Se on vasta nuori ja testailee sen vuoksi rajojaan. Vaatteet se kyllä likastaa ja jyrsii kaikki narut poikki, mutta ei sen pahempaa.

Kusti on luotettava. Sen kanssa voi lähteä vain riimulla maastoilemaan, eikä tarvitse pelätä, vaikka metsässä törmäisikin vaikka peuraan. Kaikkien autojenkin ja traktorien yms. ohi voidaan mennä täysin turvallisesti.

Kusti on elämäniloa täynnä! Se on alkanut jopa pukittelemaan, kun se oikein innostuu. Vauhtia on alkanut irtoamaan enemmän ja nykyään laukkaillessa saadaan melkein vauhtimummo Tuuli kiinni!


Kusti on muutenkin vain niin hölmö ja hassu kaveri, että siitä ei voi olla pitämättä. Se on niin ylpeä aina omista suorituksistaan ja väistöjä harjoitellessa se on niin iloinen, kun väistää oikein ja saa leivänpalasen suuhunsa. Kusti on hevonen, jollaista toista ei ole olemassakaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti