maanantai 20. kesäkuuta 2016

Jumppaa

Pääsin nyt tähän blogiin mukaan, ja postauspäiväni on aina maanantai. Harmillisesti en saanut tähän postaukseen tältä päivää kuvia, joten joudutte tyytymään vain pariin vanhaan kuvaan.

Menin sunnuntaina Pummilla jumppasarjaa. Poni oli tosi kiva, lukuun ottamatta sitä että yleensä voltilla Pummi työnsi ulkolapaa ulos.

Aloiteltiin ravissa ravipuomeilla voltilla. Pummi työnsi lapaa ulos lähes tulkoon koko ajan, eikä muutenkaan oikein sujunut. Mentiin molemmissa suunnissa, ja kun poni alkoi jotenkin toimimaan, käveltiin hetken.     Voin laittaa vaikka jokaisesta tehtävästä kuvan alle, niin että tajuatte paremmin.


Seuraavaksi mentiin laukkaa samalla tehtävällä kun ravissakin, ja laukassa Pummi oli vieläkin kamalampi, tai sitten en vain osannut ratsastaa sitä kunnolla siihen voltille. Ja myönnänkin etten ratsastanut ihan täydellisesti ponia siihen voltille, koska Lotta joutui monta kertaa huomauttamaan kuinka käännän pelkällä sisäohjasta vetämällä.  Kuitenkin poni meni loppujen lopuksi tyydyttävästi ja tätäkin tehtävää mentiin molempiin suuntiin.


Kun olimme kävelleet tarpeeksi, siirryimme laukkatehtävään. Meillä oli viisi puomia ja niiden toinen pää oli nostettu noin 60cm korkeuteen, ja toinen pää oli maassa. Pummi meni tässä tehtävässä aivan superisti. Pari virhettä tuli oman ratsastukseni vuoksi, mutta muuten meni molempien osalta hyvin.

Lopuksi mentiin vielä pienimuotoista rataa jossa yhdistyi kaikki tekemämme jutut, ja lisäksi vielä hyppäsimme radalla "tynnyriestettä", jossa oli siis vaan kaadettuna sellanen sininen tynnyri. Tynnyrin Pummi yritti aina hypätä siitä vierestä mutta kerran se hyppäsi tynnyrin kohdalta. Tällä radalla mikään ei oikeastaan parantunut, vaan ne asiat jotka oli alussa vaikeita, oli myös radalla vaikeita.

Yritin alas taiteilla teille miten rata meni mutta se on vähän sekava niin selitän sen vielä lyhyesti teille. Ensin laukassa jumppa vasemmassa kierroksessa, voltti puomeilla vasemmassa kierroksessa, tynnyri este suunnanvaihtona, laukka jumppa oikealta ja lopuksi vielä voltti oikeassa kierroksessa. Mentiin koko rata siis laukassa kerran, ja sen jälkeen kävelin hetken, ja tulin tynnyrin, laukkajumpan ja voltin vielä oikeasta kierroksesta.

Nyt jälkeenpäin ajateltuna Pummi oli ihan kiva siihen nähden, että teemme harvoin tällästä treeniä, ja etenkin noi voltit puomien kanssa oli molemmille haastavia. No nyt ainakin tiedetään että tätä asiaa pitää treenata joskus toistekkin, mutta tässä taisi olla tämä postaus tältä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti