torstai 19. toukokuuta 2016

Tiistain treeniä?+taksvärkki tallilla

Keskiviikkona 4.5 olin taksvärkissä samaisella tallilla. Jos joku ei tiedä mikä taksvärkki on, se on siis päivä jolloin tehdään töitä, ansaitaan 10e ja lahjoitetaan se koululle. Koulu laittaa sen yleensä hyväntekeväisyyteen. Saavuin aamulla puoli yhdeksältä ja aloitin karsinoiden putsauksen.
Tämän jälkeen lakaisin käytävät, pesin vesikupit ja täytin ne, jaoin hepoille heinät,vein turvetta karsinoihin, nyppisin poneilta talvikarvaa ja siivosin tarhat. Näin myös ensimmäisen kyyn jonka tallinomstaja liiskasi lapiolla. Pääsin jo kahdelta kotiin.

Olin tiistaina tunnilla ja menin Sievällä. Alusta alkaen pyrin pysymään madollisimman rauhallisena, enkä siis panikoinut ollenkaan sitä, että menin pitkästä aikaa isommalla hepalla. Hieman kyllä jänskätti. 
Sievä oli aluksi rauhallinen ja kevyt ratsastaa. Aloitettiin käynneillä ja hain tuntumaa pikkuhiljaa. Tein pieniä pysähdyksiä ja voltteja, sekä pidin jalkaa taaempana ettei se kuumuisi ratsastaessa pohkeesta. Hetken aikaa meni totutella taas isomman eläimen selässä, mutta äkkiä muistui mites ihmeessä siellä ollaan. Tehtiin ravisiirtymiä ja ympyröitä joka kulmaan. 
    Seuraavana vuorossa oli avot. Alettiin hieman hakea sitä, aluksi ei onnistunut lainkaan, mutta lopussa oli jo parempi. Alettiin ottaa laukkaa päätyihin muutamat nostot, koska oli niin kuuma ja hevoset uivat hiestä. Olin tyytyväinen vaikkei tunti mennyt aivan putkeen.

Vielä kaikille tiedoksi, en voinut omana päivänä kirjoittaa, joten kirjoitin lotan päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti