perjantai 13. toukokuuta 2016

Kustilla kentällä

Jokusen aikaa sitten teimme kaverini kanssa pitkän lenkin päästäksemme kentälle ratsastamaan ja nyt haluaisin hieman kertoa, miten matka meni ja miten valmistauduimme yms.

Eli itse menin Kustilla ja kaverini tuli tallin toisella suokilla, Tuulilla mukaan.

Tämä tamma tässä on Tuuli

Matkaa kentälle oli n. 7,5km, eli yhteensä menimme maastossa 15km. Ennen lähtöä pakkasimme mukaan mm. lapion ja kakkapussin, vesipullot, eväät, kaviokoukun, riimut ja narut, pari vilttiä ja tietenkin puhelimet. Vaihdoin Kustin satulaan juuri ostamani jalustimet, joita en ole tähänkään päivään mennessä käyttänyt kuin kerran :D


Sitten lähdettiin matkaan. Käveltiin paaljon asfaltilla ja jouduttiin pysähtymään muutamiin liikennevaloihinkin. Mentiin siis keskustan läpi, eikä hevoset välittänyt autoista tmv. ollenkaan. Matka meni siis hienosti ja olimme todella yllättyneitä kaverini kanssa!


Saavuimme tallille ja Kusti alkoi heti huutelemaan kavereille. Vähän jännitti, miten hevoset suhtautuisivat Kustiin ja Tuuliin, mutta onneksi ne vain tyytyivät katselemaan tarhoissaan, eivätkä häirinneet meitä. 


Kusti oli jännittynyt aluksi, joten aloitin heti hommat ja aloin taivuttelemaan poikaa ja tein paljon pysähdyksiä jne. Kusti rentoutui ja alkoi liikkumaan ihan nätisti ja pyöristyi kivasti. Ravia ei taas aluksi tullut, vaan poika tarjosi peitsiä jännässä paikassa. Peitsikin jäi melkein heti pois ja saatiin kivaa ravia tulemaan. Vauhtia löytyi vaikka kuinka, mutta jatkoin taivuttelua ja siirtymisiä, ja hetken kuluttua Kusti taas pyöristyi ja rentoutui. Olin todella tyytyväinen Kustiin. Hän liikkui paljon rennommin tasaisella alustalla ja takaosakin pysyi paremmin mukana. 

Oikea laukka oli melko hankala nostaa, mutta saatiin ainakin puolikas ympyrä tehtyä pari kertaa laukassa. Se oli mulle ihan okei, sillä ei oltu päästy treenailemaan laukkoja talvella kunnolla. Vasen laukka nousi nätisti ja Kusti kulki nätisti.

Otettiin vielä loppuravit pitkin ohjin ja venytin Kustia eteen-alas. Olin niin ylpeä pikkupojasta!

Lopuksi syötiin omat eväämme (ja tietenkin Kusti ja Tuuli varastivat multa leipää) ja lähdettiin kotia kohti.

Loppumatka hevoset olivat energisiä, mutta rauhoittuivat kuitenkin jonkun ajan päästä ja kävelivät nätisti kotiin asti. Kotona kylmättiin jalat ja laitettiin hepoille viltit niskaan. Hevoset eivät olleet edes väsyneitä ja sitä ihmettelimmekin kaverini kanssa. Tuuli ja Kusti saivat kasan leipää ja he rouskuttelivat niitä iloisesti laitumellaan. ♥

Itse en kyllä uudestaan mene tuolle tallille, ellei saada traikkukyytiä, sillä olin niiiin väsynyt ratsastuksen jälkeen, kun matkaan oli kuitenkin mennyt n. 4 tuntia. Jospa joskus saataisiin tallille oma traikku, niin päästäisiin Kustin kanssa menemään kentälläkin ja valmennuksissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti