perjantai 29. huhtikuuta 2016

Tahmeasti liitäen

Tänään menin Rafaelilla ja suunnitelmissa oli mennä puomeja ja esteitä. Rafaelilta oltiin juuri otettu kengät pois, joten en ollut ihan varma, miten tunti tulisi menemään.

Alkuverryttelyjen jälkeen aloimme menemään ravipuomeja. Rafa oli melko tahmea, mutta puomit mentiin ihan hyvin. Ravi oli melko hidasta ja hevonen jäi jonnekin pohkeen taakse, ja siitä ei seurannut mitään hyvää tulevia hyppyjä varten varsinkaan, kun itse olin koulupenkin kyydissä.

Aloitimme hyppäämään pientä pystyä. Aluksi Rafa ei hypännyt ollenkaan ja jouduin tekemään paljon töitä, ennen kuin sain sen oikeasti hyppäämään esteen. Huomasin heti, että Rafa on kokematon esteillä. Hypyt lähtivät mistä sattuu, vaikka yritinkin näyttää oikean hyppykohdan. Hypyt olivat myös todella isoja verrattuna esteeseen ja laskeutumiset vähän hassuja. Lopuksi este oli jopa huimat 60cm.

Onneksi sain edes myödättyä :D

Katsokaa nyt tätäkin :D


Tuli sieltä edes joitakin onnistuneita hyppyjä :D
Mentiin hyppimisen jälkeen maastoon. Käytiin kahlailemassa ja otettiin vähän laukkaa ylämäissä. Rafael oli rennolla päällä, eikä sieltä tullut kuin pari pukkia, eikä laukkaaminen innostanut kamalasti. Yhteensä mentiin n. puolitoista tuntia ja pojalle tuli jopa pikkaisen hiki.

Minulle jäi kuitenkin ihan hyvä mieli ratsastuksesta, sillä Rafael selvästi yritti ja näin alkuvaiheessa se kyllä riittää meille. Tärkeintä on kuitenkin, että hevonen ei menetä intoaan puuhaillessa. Tästä sitten aloitamme treenailemaan hyppäämistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti