tiistai 5. huhtikuuta 2016

Rentoa hevostelua

Moi! Nyt vihdoin ja viimein on minun vuoroni päästä tänne kirjoittamaan. Ajattelin, että kertoisin hieman eilisestä tallipäivästä. Yleensä maanantaisin olen 19-20 tunnilla, mutta eilen en sille jaksanut mennä, joten päätin pitää hieman normaalia rennomman tallipäivän ja touhuilla Kartsun kanssa kaikessa rauhassa.

Jostain syystä löysin itseni Luvialta jo hieman ennen puoli neljää. Aikaa oli runsaasti ennen kuin menisin ratsastamaan, joten kulutin ensimmäiset pari tuntia epätoivoisesti matikankokeeseen harjoitellen. Annoin Kartsun olla ulkona melkein puoli kuuteen asti, jolloin kävin sen tarhasta sisälle noukkimassa. Luulin, että noin 40 minuuttia riittäisi hevosen kuntoon laittamiseen, mutta en jostain syystä muistanut, että taas oli vuorossa karvanlähtöaika. Kartsu ehti talven aikana kasvattamaan niin tuuhean ja pitkän nallekarvan, että pelkästään eläimen puhtaaksi saamisessa meni se reilut puolisen tuntia. Kun olin saanut Kartsun kuntoon, päätin lähteä kävelemään alkukäynnit runtsalle, joka on noin kymmenen minuutin 'maastolenkki'.Verryttelin Kartsun runtsalla tekemällä lyhyitä ravipätkiä aina pohjan salliessa. Kyllä ponista selvästi huomasi, että se oli aivan innoissaan päästessään pitkästä aikaa pois tallialueelta. Itsekin tykkään maastoilemisesta, mutta harmi kyllä, sitä pääsee harrastamaan ratsastuskoululla todella harvoin. Siitä on melkein kaksi vuotta, kun olen viimeksi käynyt kunnon maastossa Kartsun kanssa. Huhhu, että aikakin kuluu nopeasti!

Runtsan kiertämisen jälkeen menin maanesiin ratsastamaan askellajit läpi. Omaksi harmikseni tunnit pidettiin kentällä ja jouduin itse sisätiloihin, vaikka ilma olikin niin nätti ja lämmin. Kartsu tuntui jo alussa todella haluttomalta liikkumaan, joten ratsastin koko tunnin aika kevyesti pääsääntöisesti käynnissä sekä ravissa. Pyrin kokoajan siihen, että Kartsu irtoaisi kuolaimelta paremmin ja alkaisi kantamaan itseään myös edestä sekä astumaan paremmin alle sisätakajalalla. Työstin paljon volteilla, jotta taivutukset sekä asetukset menisivät paremmin läpi. Kartsun kanssa tuo koulutuuppaaminen on usein pelkästään niiden muutaman 'helpon' asian tahkomista tunnista toiseen, koska jätkän täytyy aina yrittää kaikenlaisia keinoja päästäkseen pois itse työnteosta.Lopputunnista Kartsun liike alkoi olemaan jo huomattavasti irtonaisempaa ja saatiin jopa muutama hyvä lisäys alle. Laukat tehtiin tällä kertaa pitkillä sivuilla hieman uran sisäpuolella. Nostin vastalaukan heti kulman jälkeen ja pyrin ylläpitämään laukan koko sivun ajan. Tätä teimme muutaman kerran molempiin suuntiin, jonka jälkeen olikin jo vuorossa loppuverryttely. Ravasin muutaman  kierroksen kevyessä ravissa maneesissa, jonka jälkeen suunnattiin runtsalle loppukäyntien ajaksi.

Itse tykkäsin paljon enemmän siitä, että pääsin eilen rennommin ratsastamaan ilman sen suurempia kiireitä tai mitään. Onhan se kiva aloittaa viikko rennolla ratsasteluilla ja maastokävelyillä. Ratsastuksen jälkeen ehdin pitkästä aikaa hoitamaan Kartsun oikein kunnolla. Yleensä olen aina illan viimeisellä tunnilla, eikä tunnin jälkeen juurikaan ole ylimääräistä aikaa hevosen hoitamiseen.

Tällainen postaus tällä kertaa! Postauksen kolme ensimmäistä kuvaa on viime kesänä otettuja ( (c) Kiia Hakkari) ja alimman kuvan napsaisin eilen meidän pienen maastolenkin aikana.

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti