torstai 14. huhtikuuta 2016

Laiska pukkiponi

Menin maanantaina taas tuttuun tapaan Rafaelilla. Samalla mun piti hoitaa Gletti, joten oli pikkasen kiirettä tallipäivässä.Tulin lähes heti ajotuntien jälkeen tallille, jolloin kävin laittamassa sekä Gletin, että Rafan ruuat. Piti vähän pomppia paikasta toiseen, kun ruokaämpärit olivat eri puolilla tallia ja Gletin ruuat olivat vintissä, kun taas Rafan ruuat olivat ihan toisessa päässä alhaalla.

Päätin nyt mennä juoksuttamatta Rafan selkään ja parit pukit sieltä taisi tulla kun poika "säikähti" jotain. Aloitimme vain heti hommat, ettei Rafalle tulisi tylsää tai aikaa keksiä temppuja.

Alkuravit olivat pitkät ja mentiin paljon voltteja, kahdeksikkoa ja puomeja (joihin Rafa meinasi pari kertaa kompastua). Takapäätä Rafa ei kunnolla käyttänyt, mutten ottanut asiaa huomioon, sillä paljon tärkeämpää oli saada Rafa liikkumaan rennosti ja avuille. Näin jälkeenpäin tajusin, että mulla oli koko ratsastuksen ajan estejalkkarit ja meno näytti kyllä aika järkyltä, kun yritin istua niin pomputtavassa harjoitusravissa.


Laukat nousi molempiin suuntiin. Pukkeja tuli laukannostoissa aluksi, mutta nekin jäivät melko pian pois ja laukka oli melko hyvää, vaikka viimeviikolla laukka oli helpompaa "koota", sillä nyt mentiin enimmäkseen vain eteenpäin. Sekään ei sinäänsä haitannut, koska en ollut asettanut tunnille mitään tavotteita, kun vasta tutustumme toisiimme.

Olin kyllä iloinen, sillä vasen laukka on ollut erittäin hankalaa Rafalle, eikä se meinaa millään nostaa sitä, mutta nyt päästiin muistaakseni parikin kierrosta vasentakin laukkaa. Hiljalleen hyvä tulee! Rafael rentoutui myös lopputunnista ja loppuunpäin parani selvästi! Pojalle tuli pikkaisen hiki, kun kunto on päässyt vähän tippumaan.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti