lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset hyppelyt

Torstaina 15.4 olin tunnilla. Saavuimme tallille ja aloin varustamaan Matu nimistä ponia. Luvassa oli vuoden ensimmäiset esteen ylitykset. Kyllä jänskätti, sillä esteitä olen viime kesänä hypellyt viimeksi. Saa nähdä kisaanko tänävuonna juuri ollenkaan.
     Matu oli alkutunnista laiska ja testaileva. Sitä sai jatkuvasti pyytää eteenpäin. Alettiin verryttelemään. Teimme erilaisia temponvaihteluita, voltteja ja suunnan muutoksia. Tässä vaiheessakin vielä oli poni laiska. Seuraavaksi ylitettiin puomeja ravissa sekä tehtiin itsenäisiä laukannostoja.  "mennäänkö vai eikö mennä" -tyylillä taisteltiin jokunen hetki, mutta sain kuitenkin tahtoni läpi ja poni virkosi kun maapuomeja nostettiin hieman.
     Ensimmäiset hypyt olivat täyttä tuskaa jännityksen vuoksi, mutta pikkuhiljaa alkoi sujua. Muutamaan otteeseen mentiin esteet verryttelynä ja alettiin ottaa pientä rataa. Korkeutena oli pystyissä 40cm ja okserissa 60cm. Tämä sujui ihan hyvin, kunnes tuli yksi valtavan pitkä loikka, jossa refleksinomaisesti nyppäsin suusta hieman, jonka seurauksena poni osoitti mieltä hyppäämällä sivuloikan. Tunti kului nopsakkaasti ja minulta kysyttiin, että olisinko halukas menemään tämän kuun lopulla estekisoihin. Suostuin tietysti ja luokkana 40cm. Pahoittelen kuvatonta postausta, mutta kamera jäi kiireessä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti